4032137
High intensity exercise warm-up, inhibition of glycolysis and its practical consequences
Warm-up is a substantial part of every high intensity sport. The impact of high intensity warm-up close to the competition workout on energy metabolism has not been investigated in detail yet. It is suggested that elevated lactate (La) levels influence the rate of glycolysis in a subsequent anaerobic work bout such as performed in alpine skiing.
© Copyright 2013 Abstractband der 6. Internationalen Konferenz Wissenschaft und Skisport. 14.-19. Dezember 2013, St. Christoph am Arlberg, Österreich. Julkaistu Tekijä University of Salzburg. Kaikki oikeudet pidätetään.
Aiheet: | kuormitusintensiteetti lämmittely urheilufysiologia laktaatti alppihiihto |
---|---|
Aihealueet: | biologiset ja lääketieteelliset tieteet valmennusoppi voima ja nopeus urheilu |
Julkaisussa: | Abstractband der 6. Internationalen Konferenz Wissenschaft und Skisport. 14.-19. Dezember 2013, St. Christoph am Arlberg, Österreich |
Toimittajat: | E. Müller, J. Kröll, S. Lindinger, J. Pfusterschmied, T. Stöggl |
Julkaistu: |
Salzburg
University of Salzburg
2013
|
Sivuja: | 109 |
Julkaisutyypit: | artikkeli kongressin muistiinpanot |
Kieli: | englanti (kieli) |
Taso: | kehittynyt |