High intensity exercise warm-up, inhibition of glycolysis and its practical consequences

Warm-up is a substantial part of every high intensity sport. The impact of high intensity warm-up close to the competition workout on energy metabolism has not been investigated in detail yet. It is suggested that elevated lactate (La) levels influence the rate of glycolysis in a subsequent anaerobic work bout such as performed in alpine skiing.
© Copyright 2013 Abstractband der 6. Internationalen Konferenz Wissenschaft und Skisport. 14.-19. Dezember 2013, St. Christoph am Arlberg, Österreich. Julkaistu Tekijä University of Salzburg. Kaikki oikeudet pidätetään.

Aiheet: kuormitusintensiteetti lämmittely urheilufysiologia laktaatti alppihiihto
Aihealueet: biologiset ja lääketieteelliset tieteet valmennusoppi voima ja nopeus urheilu
Julkaisussa: Abstractband der 6. Internationalen Konferenz Wissenschaft und Skisport. 14.-19. Dezember 2013, St. Christoph am Arlberg, Österreich
Toimittajat: E. Müller, J. Kröll, S. Lindinger, J. Pfusterschmied, T. Stöggl
Julkaistu: Salzburg University of Salzburg 2013
Sivuja: 109
Julkaisutyypit: artikkeli
kongressin muistiinpanot
Kieli: englanti (kieli)
Taso: kehittynyt